-->

Opnieuw is er officieel storm in ons land, David Dehenauw geeft meer uitleg: "Dit kunnen we verwachten"

Opnieuw is er officieel storm in ons land, David Dehenauw geeft meer uitleg:
Zondag 23 Februari 2020 - 09:42   I   Foto: RTL   I  Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

We kunnen opnieuw spreken van een Belgische storm. Dat laat KMI-meteoroloog David Dehenauw weten. Op de meetpaal Westhinder is deze ochtend 9 beaufort gemeten. Het is al het derde weekend op rij dat we van een storm spreken.

“We verwachten een gemiddelde wind aan zee van zes tot acht beaufort met windstoten aan de kust tussen 90 en 100 of 105 kilometer per uur. Het zwaartepunt wordt aan zee verwacht in de late voormiddag en rond de middag. In de loop van de namiddag wordt het hier geleidelijk aan een beetje minder winderig", vertelt weerman David Dehenauw aan HLN.be.

"In het binnenland krijgen we een gemiddelde wind van vijf tot zeven beaufort in de loop van de middag en de namiddag met windstoten van 80 en 95 kilometer per uur. In de Hoge Ardennen en de Hoge Venen is zelfs misschien een piek tot 100 kilometer per uur ook mogelijk in de late namiddag en vroege avond."

Code geel is opnieuw van kracht en de FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp.

TAGS  I  KMI  I  storm