Zondag 23 Februari 2020 - 10:20   I   Foto: YouTube  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Bart De Pauw blijft alles ontkennen: "Als hij zo doorgaat, is een publiek proces onafwendbaar"

Het lijkt alsof het parket van Mechelen Bart De Pauw helemaal niet meer voor de rechter zal brengen. Die indruk is volgens Het Laatste Nieuws helemaal fout. "Bart blijft volhouden dat iemand anders zijn gsm heeft gebruikt. Dan is een proces onafwendbaar", klinkt het.

Bart De Pauw blijft alles ontkennen:

De Pauw werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en werd daarvoor 2,5 jaar geleden ontslagen bij de VRT. "Ik ontken niet dat ik sms’en gestuurd heb of weleens langs iemands huis ben gereden, maar stalking?”, zei De Pauw zelf in een filmpje op de sociale media.

Laat zijn omschrijving nu net de definitie van stalking zijn. Er volgde een onderzoek, dat al in november 2018 werd afgerond. Sindsdien hoorden we er niets meer over.

De Pauw stuurde naar vrouwen met wie hij samenwerkte op de filmset sms'jes als “Je zag er weer zo smoking hot uit” en “Ik wil je neuken". Hij ging ook vrouwen 's nachts opzoeken, ondanks het feit dat die er bezwaar tegen hadden gemaakt.

De vordering van de Mechelse procureur Peter Peereboom zou over één à twee maanden volgen. Er zijn dan drie mogelijkheden. De Pauw wordt buiten vervolging gesteld. Dat zou betekenen dat er te weinig bezwarende elementen uit het onderzoek zijn gekomen.

De raadkamer kan ook vinden dat er bijkomende onderzoeksdaden moeten gesteld worden en dan gaat het dossier terug naar de onderzoeksrechter. Die kans is echter klein. De derde optie en de meest realistische is dat procureur Peerenboom De Pauw zal doorverwijzen naar de correctionele rechtbank. Daar zal hij zich dan moeten verantwoorden voor een aanklacht uit hoofde van belaging.

Dan wordt het een publiek proces. De namen van de slachtoffers en melders worden dan bekendgemaakt. Verschillende actrices wilden hun naam liever niet in dat dossier horen, maar dan is het onvermijdelijk.

Minimaliseren

De Pauw zelf blijft de smsj'es minimaliseren en beweert dat zijn gsm door iemand anders werd gebruikt. “Je hoeft geen grote psycholoog te zijn om dit te doorzien”, zegt een bron aan HLN. “Wat niet absoluut voor de volle honderd procent bewezen is, is zogezegd het werk van iemand die zijn telefoon even heeft geleend of gepikt. Het is grotesk, en dat maakt het hoogst vervelend. Het parket lacht daar over het algemeen niet mee. Als Bart blijft volhouden dat iemand anders zijn gsm heeft gebruikt om schunnige sms’jes te versturen, is een proces onafwendbaar.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart De Pauw  I  shownieuws