Theo Francken vreest Vlaams Belang niet: "Wij hebben niet de verkiezingen, maar wel de Vlaamse regeringsonderhandelingen gewonnen" Politiek
Politiek

Theo Francken vreest Vlaams Belang niet: "Wij hebben niet de verkiezingen, maar wel de Vlaamse regeringsonderhandelingen gewonnen"

Theo Francken vreest Vlaams Belang niet: "Wij hebben niet de verkiezingen, maar wel de Vlaamse regeringsonderhandelingen gewonnen"

Als men er niet in slaagt om een federale regering te vormen, dan dreigen er verkiezingen te komen. In de peilingen heeft Vlaams Belang N-VA al ruim ingehaald. Het maakt N-VA-kopstuk Theo Francken echter niet bang.

"Bang zijn zit niet in mijn aard. Wij kunnen elke Vlaming recht in de ogen kijken. De N-VA heeft de verkiezingen misschien wel verloren, maar de Vlaamse regeringsonderhandelingen gewonnen. Wij hebben cruciale posten binnengehaald en het regeerakkoord is voor ons het sterkste ooit. De frustratie daarover bij de politiek correcte kliek zit zo diep dat ze elke week wel ergens gaan roepen of met tomaten gooien", vertelt Francken in een gesprek met De Morgen.

“Op federaal niveau hebben we ons constructief opgesteld. Bart De Wever heeft bijna acht maanden gezwegen, ondanks alle druk van buitenaf. Als ik ergens ging spreken, vroegen de mensen: ‘Waar zit onze Bart?’ Wij hebben nooit aangestuurd op nieuwe verkiezingen. Maar ik weet zeker dat de Vlaming de arrogantie van de PS niet pikt. Waarom zouden we dan bang zijn?”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws