AA Gent blijft in het spoor van Club Brugge na hattrick van goudhaantje David Sport
Sport

AA Gent blijft in het spoor van Club Brugge na hattrick van goudhaantje David

AA Gent blijft als enige in het spoor van leider Club Brugge. Zondagavond won de ploeg van Jess Thorup eenvoudig met 4-1 van STVV. Goudhaantje Jonathan David was goed voor drie doelpunten.

Na amper 26 minuten was de wedstrijd al gespeeld. David opende de score vanop de stip, Kvilitaia verdubbelde de voorsprong en David zelf zorgde niet veel later al voor de 3-0. STVV kon daar niets tegenover zetten. De Kanaries lieten zich gewoon naar de slachtbank leiden.

Na rust bleef Gent baas, al leek het wel wat gas terug te nemen. David vervolledigde nog zijn hattrick - de Canadees is nu alleen topschutter met 18 doelpunten - en STVV lukte nog de eerredder via Suzuki. Zo eindigde de partij in 4-1 en blijft Gent, met de play-offs in zicht, de enige échte uitdager van leider Club Brugge.