-->

Het gaat dan toch gebeuren deze winter: Er is sneeuw op komst

Het gaat dan toch gebeuren deze winter: Er is sneeuw op komst
Maandag 24 Februari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: KMI  I   door Redactie

Vandaag wakkert de wind opnieuw aan. Het wordt zwaarbewolkt met af en toe wat regen of motregen. Op het einde van namiddag en 's avonds gaat het harder regenen. Het blijft erg zacht met maxima tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 graden in het centrum. De zuidenwind waait in de voormiddag meestal matig.

In de namiddag wordt hij vrij krachtig tot krachtig, aan zee zelfs af en toe zeer krachtig, en ruimt dan naar west tot zuidwest. Rukwinden van 60 tot 80 km/h.

Vannacht trekt een actieve storing van west naar oost over het land met lichte tot matige regen. Na middernacht wordt het vanaf de kust droger en volgen er opklaringen. Minima van 3 graden in de Hoge Venen tot 5 graden in het centrum. De zuidwestenwind waait eerst vrij krachtig in het binnenland en krachtig aan zee. In de loop van de nacht wordt de wind matig en ruimt hij naar west tot zuidwest. Aan zee blijft de wind vrij krachtig. Rukwinden tijdens het eerste del van de nacht tot zo'n 65 km/h.

Dinsdag begint grijs en regenachtig in het zuidoosten van het land. Elders is het dan droog met opklaringen. In de loop van de dag wordt het onstabiel met buien die in de Ardennen een winters karakter kunnen krijgen. In het westen is een donderslag niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 5 en 9 graden. De wind waait eerst matig uit west tot zuidwest, maar wakkert na de middag aan naar vrij krachtig in het binnenland en af en toe krachtig aan zee. Rukwinden van 50 tot 65 km/h.

(Smeltende) sneeuw

Tijdens de nacht naar woensdag neemt de buienactiviteit toe en kan er ook in Laag-België winterse neerslag vallen. In Hoog België vallen er sneeuwbuien.

Woensdag is het erg wisselvallig met soms stevige buien. In Hoog-België zijn dat doorgaans sneeuwbuien, elders valt er soms smeltende sneeuw of korrelhagel. Een sneeuwlaagje van enkele centimeters is mogelijk in de Ardennen. Lokaal kan het ook onweren. De maxima liggen tussen 1 en 6 graden. De wind waait in het binnenland matig  tot af en toe vrij krachtig en aan zee vrij krachtig tot krachtig uit west tot noordwest.

TAGS  I  Sneeuw