Maandag 24 Februari 2020 - 16:49   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Steeds meer doden in Italië door coronavirus: "Kans is groot dat virus ook in België uitbreekt"

Steeds meer doden in Italië door coronavirus:

In Italië zijn vandaag al vier nieuwe doden gevallen door het coronavirus. In totaal zijn nu zeven mensen gestorven aan het virus. In het noorden van het land zijn meer dan 200 mensen besmet.

Ook België moet vrezen. “De kans op een uitbraak in ons land is groot”, zegt viroloog Marc Van Ranst. "Nu zit het virus in Italië. Nu moet onze overheid aan de bevolking laten weten dat er een plan B is en dat - wanneer het virus komt - ze haar best zal doen om te zorgen voor zo weinig mogelijk zieken en doden. Maar hoeveel zieken en doden er zullen vallen, ligt in handen van het virus. Dat is niet de schuld van de overheid."

"De kans is groot dat het virus naar ons land komt, en dat is niet omdat België speciaal is. Het is eerder zo dat we er een tijdje aan konden ontsnappen, net omdát België zo klein is", meent Van Ranst.

Toeristen

Bovendien zullen toeristen mogelijk het coronavirus meebrengen. “De toeristen die nu in Italië verblijven, keren eind deze week terug naar huis. Ze komen terug met de bus, de trein, het vliegtuig, de auto,... Daar heb je geen controle over. Het aantal mensen dat gecontroleerd zou moeten worden, is nu veel groter."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  shownieuws