Maandag 24 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Man die oproep deed om Michel Lelièvre aan te vallen, is opgepakt en riskeert jaren cel

Man die oproep deed om Michel Lelièvre aan te vallen, is opgepakt en riskeert jaren cel

Maandagochtend is in Brussel Silvio V. opgepakt. De man zou op sociale media hebben opgeroepen om de recent vrijgelaten Mario Lelièvre, handlanger van Marc Dutroux, aan te vallen. Dat laat het Brusselse parket weten.

Silvio V., geboren in 1988, werd maandagochtend verhoord in het politiecommissariaat van Waterloo. Vervolgens werd hij ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. 

Lelièvre werd op 2 december van vorig jaar vervroegd vrijgelaten. Op 18 december werd hij vlakbij zijn verblijfplaats in Anderlecht aangevallen. Een dag voordien hadden de aanvallers ook al vernielingen aangericht in het appartement van Lelièvre.

Facebookgroep

De politie opende de jacht op de anonieme Facebookgroep “jacht op Michel Lelièvre in Brussel”. Die werd in de kerstvakantie offline gehaald, maar telde al 700 leden. Silvio V. zou de oprichter van de groep zijn. Hij moet zich op 3 april 2020 verantwoorden bij de rechtbank van Brussel voor verschillende inbreuken, waaronder aanzetten tot het plegen van misdaden of wanbedrijven, schriftelijke bedreigingen, belaging en belaging door middel van elektronische communicatie. 

De man riskeert een boete van 24.000 euro en een celstraf van 3 jaar.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Michel Lelièvre