Dinsdag 25 Februari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Michel Wuyts verrast met uitspraak over Remco Evenepoel: “Als commentator moet je een oen zijn om dat te zeggen”

Michel Wuyts verrast met uitspraak over Remco Evenepoel: “Als commentator moet je een oen zijn om dat te zeggen”

Remco Evenepoel deed de wielerwereld tijdens de Ronde van Algarve nog maar eens versteld staan. Ook Michel Wuyts heeft gefascineerd zitten kijken naar de nummertjes van onze jonge landgenoot.

"Ik keek weliswaar met de verwachting dat hij zou winnen, want de woordjes ‘neen’ of ‘niet’ bestaan niet meer in de orde van Evenepoel”, zegt de Sporza-commentator. “Alles wat hij onderneemt, loopt goed af. Dan moet je als commentator een oen zijn om te zeggen dat het zal mislukken. Maar het neemt niet weg dat ik enorm verrast was door zijn zege bij die aankomst bergop. Ik heb alweer een capaciteit bij hem kunnen aanvinken. Zo vat ik het op."

Wuyts geeft eerlijk toe dat hij Evenepoel niet in staat achtte om op een tempocol in de slotkilometer een aanval te plaatsen. “Dat doet hij wel en hij rondt het ook af. Ik hoed me wel voor verdere conclusies. Ik zal niet meteen op hem plakken dat hij een ultraklimmer wordt zoals Egan Bernal. Dat kan misschien gebeuren, maar dat is iets om later af te vinken”, besluit hij eerder voorzichtig.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Remco Evenepoel  I  sport  I  Michel Wuyts