Dinsdag 25 Februari 2020 - 13:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Aalsts burgemeester Christophe D’Haese krijgt doodsbedreigingen: “Duidelijk van een georganiseerd netwerk”

Aalsts burgemeester Christophe D’Haese krijgt doodsbedreigingen: “Duidelijk van een georganiseerd netwerk”

Aalst carnaval zorgde zondag voor veel commotie. Burgemeester Christophe D’Haese (N-VA) heeft zelfs doodsbedreigingen gekregen. “Terwijl ik er alles aan heb gedaan om ervoor te zorgen dat we respectvol met elkaar zouden omgaan”, aldus D’Haese.

"Van over de hele wereld ben ik op social media bestookt met dreigende en haatdragende berichten, waarin ik voor fascist en racist wordt uitgemaakt”, zegt D’Haese aan Het Laatste Nieuws. “Het is ook duidelijk dat dit van een georganiseerd netwerk komt en niet zomaar van individuen. Wie daarachter zit, weet ik niet en ik ga daarover ook zeker geen gissingen doen, maar de politie is op de hoogte gebracht en doet het nodige."

“Ik heb geen bescherming gevraagd, maar ik kan u wel zeggen dat zo’n lawine aan haatmail toch hard binnenkomt”, geeft de burgervader toe. “Zeker omdat ik er alles aan gedaan heb om ervoor te zorgen dat we tijdens carnaval respectvol met elkaar zouden omgaan. Ik heb met honderden carnavalisten gesproken en ze gevraagd om gevoelige thema’s zo veel mogelijk te vermijden. Wat kan ik nog meer doen?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Aalst  I  carnaval  I  Christophe D'Haese