Peter Sagan gaat iets nieuws doen in 2019

Peter Sagan gaat iets nieuws doen in 2019
Maandag 10 December 2018 - 20:26   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Peter Sagan is van plan om zijn voorjaar in 2019 te rekken tot Luik-Bastenaken-Luik. Dat maakte hij bekend tijdens de ploegvoorstelling van BORA-hansgrohe in Mallorca.

Sagan zal voor het eerst in drie jaar niet in de trui van wereldkampioen rijden. "Het is leuk om te zien hoe het team rond mij blijft groeien”, stak Sagan van wal. “Pascal (Ackermann) en Emanuel (Buchmann) zijn grote talenten en hebben zich goed ontwikkeld, maar ze zijn niet de enigen. Ook Lukas (Pöstlberger) en Patrick (Konrad) doen hun job enorm goed. Het is een plezier met de jongens samen te rijden", laat Sagan optekenen.

"Voor het klassieke team kwamen ook Jempy (Drucker) en Oscar (Gatto) het team nog versterken. Zelf zal ik mijn seizoen openen in Australië en nadien in Argentinië. Mijn doelen in Europa blijven onveranderd: Milaan-Sanremo, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De nieuwigheid volgend jaar is dat ik nadien ook de Amstel Gold Race én Luik-Bastenaken-Luik zal rijden. Daarna zal ik opbouwen naar een nieuwe Ronde van Frankrijk.”

TAGS  I  Peter Sagan