Dinsdag 25 Februari 2020 - 20:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: Metro  I   door Redactie

Verschrikkelijk: ouders folteren zoontje op ongeziene manier, jongetje moet maand in ziekenhuis herstellen

Verschrikkelijk: ouders folteren zoontje op ongeziene manier, jongetje moet maand in ziekenhuis herstellen

Een even vreselijk als absurd bericht vanuit Rusland: een jongetje werd op een zodanig gruwelijke manier gefolterd door zijn moeder en stiefvader dat er planten uit zijn knieën groeiden.

De zware mishandeling van de jonge Denis kwam aan het licht toen die van huis wegliep en bij een van de buren om hulp vroeg. Sergey, de stiefvader, had op het internet een foltertechniek gevonden waarbij de jongen urenlang aan een stuk moest knielen op boekweitgewassen. Uit zijn bloedende knieën waren scheuten van boekweit te zien, aldus het politieverslag.

De jongen werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een maand moest verblijven. Een verpleegster die voor de rechtbank getuigde beschreef de verwondingen als “afschuwelijk” en was van mening dat “de moeder de zoon tot het einde van haar dagen om vergiffenis moest smeken”. De boekweitscheuten moesten chirurgisch uit zijn knieën verwijderd worden.

Zelf geprobeerd

De stiefvader verplichtte Denis om tien dagen achtereen telkens negen uur aan een stuk op de gewassen te knielen. Dat zorgde ervoor dat de planten in zijn knieën begonnen te groeien. Heel de tijd keek de moeder toe. “Ik heb het zelf geprobeerd en voelde geen pijn”, zegt zij in de Russische media. “Dus mocht Sergey de straf uitvoeren."

De stiefvader hield zelfs een ‘folterdagboek’ bij en op zijn telefoon werden tientallen verwijderde folterfilmpjes teruggevonden. Hij trok de huilende Denis aan de haren, schopte hem en hongerde hem vier dagen aan een stuk uit.

Schuldig bevonden

De stiefvader en de moeder zijn schuldig bevonden aan “het toebrengen van fysiek en psychologisch lijden door het systematisch slagen en andere gewelddadige acties”. Ze kregen celstraffen van respectievelijk vier en een half jaar en anderhalf jaar.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rusland  I  mishandeling