Vrijdag 15 Februari 2019 - 08:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

John Crombez haalt uit naar Groen: "Voor ons is dat heel belangrijk, voor hen blijkbaar niet"

John Crombez haalt in Het Laatste Nieuws uit naar Groen. De voorzitter van sp.a vindt dat Groen geen rekening houdt met de koopkracht van de mensen.

John Crombez haalt uit naar Groen:

"Wij zijn voor een klimaatwet - we steunden die van Groen ook in het parlement. Maar zo'n wet mag de koopkracht van de mensen niet aantasten", benadrukt Crombez. Daar heeft Groen volgens hem veel te weinig oog voor.

Zo begrijpt Crombez niet dat de groenen zijn partij niet steunde bij het voorstel om de btw op elektriciteit te verlagen van 21% naar 6%. "Blijkbaar is elektriciteit voor al de anderen, ook voor de vrienden van Groen, geen basisrecht voor iedereen. De energiearmoede is al gestegen. De sociale tarieven dreigen met meer dan 20% te stijgen."

"Neem nu de lage-emissiezone voor heel Vlaanderen waar Groen voor pleit. Dat klinkt mooi, maar Vlamingen uit de Westhoek of uit Limburg moeten hun auto dan vervangen door een duurdere elektrische wagen. Zorg eerder voor de nodige investeringen in openbaar vervoer. Blijf niet met voorstellen komen die het voor de bevolking moeilijker maken om rond te komen."

"Koopkracht is té belangrijk voor zoveel gezinnen. We kunnen ons niet permitteren dat de noden van een groot deel van de bevolking genegeerd worden. Woensdag hebben bijzonder veel mensen het werk neergelegd voor meer loon. En ze hebben een punt. Ze worden belachelijk gemaakt door rechts en het kapitaal, en ik zag woensdag geen steun van Groen. Zie het niét als een aanval naar Groen, maar eerder als een oproep."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  John Crombez  I  Groen  I  n365