Woensdag 26 Februari 2020 - 09:00   I   Foto: Pixabay  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Moeder (31) uit Torhout aangehouden na plotse dood van tweejarige peuter: "Ik wilde hem alleen maar helpen"

Een moeder van 31 uit het West-Vlaamse Torhout is door het Brugse gerecht aangehouden. Aanleiding is de dood van haar tweejarig zoontje. Nietsvermoedend zou de vrouw haar zoon een grote dosis medicijnen hebben gegeven.

Moeder (31) uit Torhout aangehouden na plotse dood van tweejarige peuter:

De vrouw is er kapot van. "Ik wilde mijn zoontje alleen maar helpen. ik had helemaal niet de bedoeling om A. iets aan te doen", citeert Het Nieuwsblad S.V. tijdens haar ondervraging.

De moeder trof haar zoontje zondagochtend op 16 februari dood aan in zijn bedje. De westdokter zou bij het toxicologisch onderzoek een levensgevaarlijke dosis pijnstillers in het bloed hebben aangetroffen.

De peuter werd onlangs geopereerd aan de amandelen. Na de ingreep mocht hij met zijn ouders naar huis. De vrouw vertelt hoe de jongen bleef wenen. "Ik wilde hem helpen. Echt waar: ik had geen idee van de gevolgen", zegt ze.

Perdolan

De medicijnen die het jongetje kreeg zijn zaken die ieder gezin in zijn medicijnenkast heeft staan. Zo is er onder meer sprake van Perdolan. De vrouw heeft echter een te hoge dodis gegeven. Er is sprake van drie verdovende medicatie.

Het parket lijkt haar verhaal te geloven. De onderzoeksrechter liet de moeder echter wel aanhouden op verdenking van onopzettelijke doding. Vandaag mag ze even de gevangenis verlaten om de begrafenis van haar kindje bij te wonen. Daarna wordt ze teruggebracht naar de gevangenis.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Torhout