Woensdag 26 Februari 2020 - 15:00   I   door Redactie

"Martinez houdt hem in de gaten. Hij kan de Origi van het komende EK worden"

Hoewel het clubseizoen zijn apotheose nog moet benaderen, is het af en toe al uitkijken naar het EK van komende zomer. Welke spelers zal Roberto Martinez selecteren en wie wordt de verrassing in de selectie van de Rode Duivels? Peter Vandenbempt doet alvast een verrassende suggestie.

Net als Standard-trainer Michel Preud'homme sluit Vandenbempt niet uit dat Obbi Oulare meegaat naar het EK. "Kan Obbi Oulare de Divock Origi van het EK volgende zomer worden? Michel Preud’homme koppelde zijn spits aan de Rode Duivels na een straffe goal en een beresterke prestatie tegen Antwerp: de bondscoach houdt hem in de gaten", aldus Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"Oulare is intussen 24, keer op keer heeft hij zijn coaches laten dromen over wat hij hun elftal zou kunnen bijbrengen, als zijn lichaam het toelaat. Even zo vaak zijn die dromen bedrog geweest, maar wie weet is 2020 het jaar van de definitieve doorbraak", voegt Vandenbempt er nog aan toe.

"Geen slechtere keuze dan Batshuayi of Benteke"

Volgens de commentator moet Oulare ook niet onderdoen voor enkele andere Belgische spitsen. "Topfit, met wedstrijdritme en een korfje doelpunten is hij geen slechtere keuze als derde spits voor de Rode Duivels dan het eeuwige enigma Batshuayi of Benteke."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Standard  I  voetbal