Donderdag 27 Februari 2020 - 11:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

‘VTM Nieuws’-anker Cathérine Moerkerke heeft een prachtige boodschap voor haar collega Dany Verstraeten: “Dat hoop ik echt”

Nu Stef Wauters van een deugddoende vakantie geniet, zit Cathérine Moerkerke weer op haar vertrouwde plaats voor de camera van het ‘VTM Nieuws’. “Dit voelt als thuiskomen”, klinkt het.

‘VTM Nieuws’-anker Cathérine Moerkerke heeft een prachtige boodschap voor haar collega Dany Verstraeten: “Dat hoop ik echt”

Toch is het aanpassen geblazen voor Cathérine. “De studio is nieuw en uiteraard pure hightech. Omdat ik nog niet fulltime aan de slag ben als anker, durf ik al eens in de verkeerde camera te kijken”, geeft ze toe. “Of wacht ik dat tikkeltje te lang op de prompter die de teksten start. Maar al bij al ben ik best gelukkig met mijn eerste officiële week."

Wat de toekomst te bieden heeft, daar heerst nog onduidelijkheid over. Dany Verstraeten, al sedert de allereerste uitzending vaste waarde in het 'VTM Nieuws'-team, wordt binnenkort 65 jaar. Pensioengerechtigd. Indien hij stopt, zal er geschoven moeten worden binnen de ploeg van nieuwsankers. 

“Zorgen voor later”, lacht Cathérine. “Ik wil nu vooral weer ervaring opdoen. En ik hoop dat Dany nog lang blijft. Ik beschouw hem een beetje als mijn televisievader. Het zou een vreemd gevoel zijn mocht hij met pensioen gaan. Maar daar wil ik nu nog niet aan denken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  VTM Nieuws  I  Cathérine Moerkerke  I  Dany Verstraeten  I  shownieuws