Donderdag 27 Februari 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza  I   door Redactie

Wout Van Aert zorgt voor heel wat opschudding: “Dan zal het heel anders zijn”

Wout Van Aert rijdt zaterdag dan toch de Omloop Het Nieuwsblad. Hij zal dus vroeger dan gepland in het wegpeloton te zien zijn.

Wout Van Aert zorgt voor heel wat opschudding: “Dan zal het heel anders zijn”

"Hij staat verder dan iedereen dacht, volgens mij”, zegt journalist van het Algemeen Dagblad Thijs Zonneveld. “Als hij op voorhand had gezegd dat hij teleurgesteld zou zijn als hij op het WK veldrijden het podium niet zou halen, dan hadden we hem voor gek verklaard. Maar conditioneel staat hij al hartstikke ver. Misschien nog niet ver genoeg om zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad al te winnen, maar in april is het al heel anders. En Parijs-Roubaix ligt hem, natuurlijk."

We hebben alleen maar de cross als toetssteen, maar door de blessure heeft Van Aert natuurlijk ook minder veldritten gereden. Maakt dat hij nu frisser zit of net niet? “Wat ik gezien heb, was goed. Uiteraard was dat goed”, zegt Sporza-wielercommentator José De Cauwer. Toch zit hij nog met één groot vraagteken. “Is Wout volledig hersteld? Of is het voor hem ook afwachten wat wedstrijden van 6 à 7 uur zullen brengen, met dokkeren op de kasseien en belasting op de rug?"

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Wout Van Aert  I  sport