Donderdag 27 Februari 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: VRT NWS  I   door Redactie

Open VLD in de clinch met N-VA: “De N-VA lonkt nog altijd voor een stuk naar de kiezers van Open VLD”

N-VA en Open VLD, twee partijen die samen in de Vlaamse regering zitten, gingen gisteren openlijk in de clinch met elkaar. Ook al werd de rel uitgevochten op Twitter, toch zet het druk op de samenwerking.

Open VLD in de clinch met N-VA: “De N-VA lonkt nog altijd voor een stuk naar de kiezers van Open VLD”

Dat zegt althans politicoloog Peter Van Aelst van de Universiteit Antwerpen. Van Aelst schrok naar eigen zeggen van deze aanvallen. "Sociale media lenen zich meer tot zich negatievere campagnes. Maar ik schrok ervan dat het komt van twee partijen die samen in een regering zitten”, zegt hij. “Het is ook geen toevallige tweet met een kwinkslag, het is expliciet mekaar bekritiseren."

Ook Nicolas Bouteca van de UGent ziet een aantal verklaringen. "We zitten in een permanente campagnesfeer, de federale regeringsvorming ligt even stil en misschien komen er nieuwe verkiezingen aan”, aldus Bouteca. “Dan kan het handig zijn om jezelf te gaan profileren en ik vermoed dat de N-VA de druk hoog wil houden en voor een stuk nog altijd lonkt naar de kiezers van Open VLD."

Spelletjes

De vraag is maar of de kiezer op deze manier te overtuigen is. "Een deel van de achterban zal dit wel kunnen appreciëren, maar de grote meerderheid beschouwt dit weer als politici die spelletjes spelen, campagne voeren en niet bezig zijn met de bezorgdheden van de mensen”, besluit Peter Van Aelst.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  N-VA  I  Open VLD