Vrijdag 28 Februari 2020 - 08:00   I   Foto: VTM  I   Bron: Primo  I   door Redactie

‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken: “Pak die politici hun loon eens af tot ze een oplossing hebben gevonden!”

Roel Vanderstukken vindt dat de politici dringend hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Het is weer windstil over de vorming van een federale regering. We wachten al sinds de verkiezingen in mei van vorig jaar op een nieuwe regering.

‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken: “Pak die politici hun loon eens af tot ze een oplossing hebben gevonden!”

“We hebben geen enkele reden om te klagen en te zagen in ons landje hier hé, maar tegelijkertijd is het wel onze taak om te klagen en te zagen. Anders dreigen we laks en ongeïnteresseerd te geraken en dat zou dan weer onze politici in de kaart spelen. Dat gun ik ze niet”, zegt Vanderstukken in Primo. 

“Ze worden betaald om tot ’n consensus te komen! (geërgerd) Een ontslagnemende regering, dat is een regering die eigenlijk niet meer bestaat hé? Wel, neem ze eens allemaal hun loon af, tot ze een oplossing hebben bereikt. Het zal snel in orde zijn!”

Ander voorstel

De acteur uit ‘Familie’ doet nog een voorstel. ”Wat mij betreft mag die zin voor verantwoordelijkheid wel wat opengetrokken worden onder iedereen die in staat is om te werken. Iedereen zelfstandig! En je trekt een bijdrage naarmate je zelf hebt bijgedragen. Is dat niet het eerlijkste systeem? Van mij moet niemand werken, maar daar moet iets tegenover staan … Zulke zaken houden me bezig.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Roel Vanderstukken  I  shownieuws