Storm Jorge raast over ons land met rukwinden tot 100 km/u: KMI kondigt code oranje aan Royalty
Royalty

Storm Jorge raast over ons land met rukwinden tot 100 km/u: KMI kondigt code oranje aan

Storm Jorge raast over ons land met rukwinden tot 100 km/u: KMI kondigt code oranje aan

Een nieuw weekend, een nieuwe storm, zo lijkt het wel. In de loop van de dag komen buien opzetten en er zijn ook rukwinden mogelijk van 70 tot 90 kilometer per uur. Boosdoener dit keer is storm Jorge.

Deze middag trekt een koufront vanuit het westen over ons land en dat gaat gepaard met rukwinden die tot 90 km/u kunnen gaan. Ten zuiden van Samber en Maas zijn windstoten tot 100 km/u of zelfs wat meer mogelijk, daar geldt code oranje. Omwille van het risico op storm of wateroverlast werd het noodnummer 1722 geactiveerd.

Vannacht blijft het stevig waaien. Er worden rukwinden verwacht in het binnenland van 60 kilometer per uur. Het wordt dan wisselend tot zwaarbewolkt met voornamelijk in het noordwesten van het land en in de Ardennen enkele buien. Temperaturen tussen 0 graden in de Hoge Ardennen en 5 graden in het westen.

Zondag

Zondag mogelijk enkele opklaringen, maar vanaf de Franse grens wordt het geleidelijk zwaarbewolkt en in de namiddag en avond trekt opnieuw een actieve storing door het land, met lichte tot matige regen. Maxima tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het centrum met matige tot vrij krachtige rukwinden tot 70 kilometer per uur.

Maandag wordt wisselend tot zwaarbewolkt met buien en kans op korrelhagel en een donderslag. Dinsdag wijzigt het weerbeeld niet. Ook woensdag is het nog vrij fris en licht wisselvallig met enkele lokale buien. De maxima liggen nog steeds tussen 3 en 8 graden.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws