Seriemoordenaar bekent moord op bijna 100 vrouwen: “Hij genoot ervan vrouwen te wurgen" Buitenland
Buitenland

Seriemoordenaar bekent moord op bijna 100 vrouwen: “Hij genoot ervan vrouwen te wurgen"

Seriemoordenaar bekent moord op bijna 100 vrouwen: “Hij genoot ervan vrouwen te wurgen"

Samuel Little (78) bekent dat hij bijna negentig vrouwen heeft gedood. De zwerver heeft tekeningen gemaakt van de vrouwen die hij heeft verkracht en vermoord. Dat meldt AD.nl. Aan de hand van zestien portretten hoopt de FBI de slachtoffers van de seriemoordenaar te identificeren. In meer dan de helft van de gevallen is dat nog niet gelukt.

De man kreeg in Californië reeds drie maal levenslang voor het wurgen van drie vrouwen. Nu bekent hij tussen 1970 en 2005 meer dan negentig vrouwen te hebben gedood, overal in de VS. Hij koos altijd kwetsbare vrouwen, zoals prostituees en verslaafden, als zijn slachtoffers omdat hun dood vaak niet werd onderzocht. Zo kon Little jarenlang onopgemerkt zijn gang gaan.

Kwetsbare vrouwen

“Ik heb nooit senatoren of gouverneurs of chique journalisten uit New York gedood, niets van dat al”, zei hij vorig jaar in een interview met een journalist van New York Magazine. “Als ik jou zou doden, zou het de volgende dag groot nieuws zijn. Ik bleef in de getto's.”

Zijn ‘schatjes’, noemde Samuel Little de vrouwen die hij heeft vermoord. Een dromerige uitdrukking in de ogen, een flauw glimlachje om de uitgesproken rode lippen of een treurige blik in de verte. Hij vertelde alle slachtoffers dat hij van ze hield en misbruikte hen vervolgens. Hij bekent dat hij ervan genoot om de vrouwen te wurgen.

“Hij herinnert zich elk detail”

De namen van zijn slachtoffers herinnert de seriemoordenaar zich niet, maar wel de kleinste details van de moorden – de kleur van het bankje waar de vrouw op zat, wat ze aan had op het moment dat hij haar in het oog kreeg, welke beweging ze maakte, in welke auto hij zelf reed. Zijn tekeningen zijn dan ook zeer nauwkeurig. Zo konden eerder al twee vrouwen geïdentificeerd worden aan de hand van zijn schetsen.

De FBI hoopt nu andere slachtoffers eveneens te kunnen identificeren. “We hopen dat iemand - een familielid, voormalige buur, vriend - een slachtoffer herkent en de cruciale aanwijzing kan geven om de autoriteiten te helpen haar te identificeren.” De recherche heeft ook een kaart gepubliceerd met alle locaties waar Little een moord zegt te hebben gepleegd, plus de informatie die hij gaf. “We willen deze vrouwen hun naam teruggeven en hun familie voorzien van langverwachte antwoorden. Het is het minste wat we kunnen doen.”

Grootste seriemoordenaar in Amerika

Sinds de jaren 60 werd Samuel Little al ontelbare keren gearresteerd voor geweld, verkrachtingen, diefstallen en overvallen. In totaal heeft hij echter niet meer dan 10 jaar in de gevangenis gezeten. In de jaren 80 werd hij reeds twee keer vrijgesproken van moord en voor een uiterst gewelddadige verkrachting in 1976 kreeg hij in die tijd maar drie maanden cel. Dankzij DNA-onderzoek werd hij in 2012 alsnog gelinkt aan drie moorden die in de jaren 80 in Los Angeles werden gepleegd. Hij werd gevonden in een daklozenopvang in Kentucky.

Momenteel zit hij in een gevangenis in Texas. Als de moorden bevestigd kunnen worden, zou Little volgens de FBI een van de actiefst seriemoordenaars in de Amerikaanse geschiedenis zijn.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws