Tieners vrijgesproken van maandenlang verkrachten van geestelijk beperkte vrouw Buitenland
Buitenland

Tieners vrijgesproken van maandenlang verkrachten van geestelijk beperkte vrouw

Tieners vrijgesproken van maandenlang verkrachten van geestelijk beperkte vrouw

Vrijdag zijn zes tieners uit Tilberg bij de rechtbank in Breda vrijgesproken van het stelselmatig verkrachten van een geestelijk beperkte vrouw (24) uit hun woonplaats. De jongen werden ervan verdacht dat ze zich in 2017 maandenlang schuldig maakten aan groepsverkrachting. In twee maanden tijd zouden ze de vrouw meerdere keren seksueel hebben misbruikt. De seks stopte nadat de vrouw was verhuisd.

Volgens de rechtbank zijn de verklaringen van de vrouw zijn ‘inconsistent en wisselend’, waardoor die niet zonder meer als bewijs kunnen worden gebruikt. Ook de filmpjes van de seks die de mannen met de vrouw hadden, zijn niet voldoende. De geluiden op de filmpjes zijn voor verschillende interpretaties vatbaar, aldus de rechtbank.

Laakbaar, maar niet strafbaar

De rechtbank zei wel dat de jongens “profiteerden van de situatie en de beïnvloedbaarheid van de verdachte. Ze hebben alleen aan hun eigen gerief gedacht en hadden weinig respect voor haar. Dat is laakbaar, maar niet strafbaar.”

Twee van de jongeren kregen taakstraffen van 50 en 60 uur vanwege diefstal uit de woning van de vrouw en moeten een schadevergoeding van 1400 euro betalen. Een van hen werd ook nog veroordeeld voor andere zaken en kreeg naast een werkstraf daarvoor ook nog 132 dagen jeugddetentie opgelegd.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws