Bizar: Hond heeft extra mond waar oor hoort te zijn Buitenland
Buitenland

Bizar: Hond heeft extra mond waar oor hoort te zijn

Bizar: Hond heeft extra mond waar oor hoort te zijn

Een hondenopvang in Oklahoma City haalde Toad de hond van de straat. De viervoeter lijkt op het eerste gezicht doodnormaal te zijn. Toch is er één ding dat haar onderscheidt van andere honden: Toad heeft namelijk een tweede ‘mond’ op de plaats waar haar rechteroor hoort te zitten, inclusief tanden en speeksel. Dat schrijft De Telegraaf.

Momenteel verblijft Toad in een hondenopvang, samen met andere honden die een bijzondere handicap hebben. Heather Hernandez, de oprichter van de opvang, vertelt: “We zagen gelijk dat ze anders was dan de meeste honden. Ze was in eerste instantie hartstikke agressief, tot ze ontspannende: toen verdween die agressiviteit als sneeuw voor de zon.”

“Tot haar intake bij de opvang dacht onze dierenarts dat ze een paar extra oren had, ín haar oor. Maar toen we haar hadden verdoofd voor de sterilisatie zagen we dat ze eigenlijk één oor heeft en twee monden!” Gelukkig lijdt Toad lijdt niet onder haar bijzondere verschijning. “We dachten in eerste instantie dat ze twee tandjes in de mond had zitten, maar het bleken er meer te zijn.”

Enkele tanden waren afgebroken, wat voor ongemak bij de hond zorgde. Die tanden zijn weggehaald. “De twee voorste tanden konden blijven, ook omdat ze ook aan de schedel vast zitten,” zegt Hernandez. Het beest maakt zelfs speeksel aan met de tweede mond.

Een echte schoothond

Toch kan de tweede ’mond’ niet daadwerkelijk functioneren als mond: “De ’oor-mond’ heeft geen kaak dus het kan niet daadwerkelijk openen en sluiten. De huid en ’oor-lippen’ kunnen wel bewegen.” Hernandez vervolgt: “Ze hoort, ziet en ruikt niet heel goed doordat alles in haar koppie een beetje misplaatst is, maar verder is ze volstrekt normaal.” Toad kan worden omschreven als een echte schoothond: “Ze wil altijd op schoot.”

De andere honden lijken te begrijpen dat Toad anders is, vertelt Hernanez: “Alle honden gaan voor haar aan de kant. Iedereen heeft geaccepteerd dat ze speciale aandacht krijgt.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws