Sagan waarschuwt Evenepoel: “Dan ga je nog serieus afzien” Sport
Sport

Sagan waarschuwt Evenepoel: “Dan ga je nog serieus afzien”

Sagan waarschuwt Evenepoel: “Dan ga je nog serieus afzien”

Eind januari reed Peter Sagan samen met neoprof Remco Evenepoel de Vuelta a San Juan in Argentinië. De ex-wereldkampioen merkte op hoe elke beweging van de nog maar 19-jarige Belg nauwgezet gevolgd werd door de pers. Sagan, die zijn debuut in het profpeloton al bijna 10 jaar geleden maakte en intussen 110 overwinningen op zijn naam heeft, weet als geen ander hoe het is om aan verwachtingen te voldoen. Sagan geeft de jonge renner nu de raad om vooral te genieten van het moment. “Dat is het bel

Alle schijnwerpers zijn op Evenepoel en diens debuut gericht. In de Ronde van San Juan kreeg de einduitslag van Remco (9de algemeen en winnaar jongerenklassement) zelfs meer aandacht dan eindwinnaar Winner Anacona, dat schrijft Het Nieuwsblad. Iemand die zelf weet wat het is om in de spotlight te staan, is Peter Sagan, ex-wereldkampioen en renner van Bora-Hansgrohe.

In Argentinië reden Sagan en Evenepoel samen de Vuelta a San Juan. De voormalige wereldkampioen adviseert de jonge renner om ervan te genieten en zichzelf te amuseren. “Dat is het belangrijkste. Als hij enkel gaat koersen en trainen om zijn brood te verdienen, dan zal hij nog afzien”, zegt Sagan in een interview aan Cyclingnews.

“Als we starten met fietsen en wedstrijden rijden, dan doen we dat omdat we het graag doen”, vervolgt hij. “Daarna wordt het ons beroep en een manier om geld te verdienen en vergeten we er soms van te genieten. Ik werk zelf hard om ervoor te zorgen dat ik blijf genieten van mijn sport.”

De tijd zal het leren

Sagan is voorzichtig positief over de toekomst van de jonge renner van Deceuninck- Quick Step en verwacht dat Evenepoel alleen maar zal beter worden het komende seizoen. “Als hij evolueert zoals ik denk, dan zal hij beter worden naarmate het seizoen vordert. Het is wel nog te vroeg om te denken aan de toekomst. Wie weet er wat de volgende jaren zal gebeuren?”

“Over twee jaar zullen we zien hoe hij is opgegroeid. Ik weet niet wat voor renner hij is of kan worden. Ik ben zelf volwassener geworden vergeleken met toen ik 18-19 jaar was. Ik weet niet hoe het met zijn volwassenheid zit, maar de tijd zal ons vertellen hoe het zal gaan tijdens zijn carrière.”

Evenepoel rijdt vanaf 25 februari de UAE Tour. Sagan trekt binnenkort op hoogtestage om zich voor te bereiden op het klassieke voorjaar.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws