Dinsdag 3 Maart 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: In Het Wiel  I   door Redactie

Tom Boonen doet erg straffe uitspraak over Wout Van Aert: “Dat zal altijd zo zijn”

Tom Boonen doet erg straffe uitspraak over Wout Van Aert: “Dat zal altijd zo zijn”

Wout Van Aert nam zaterdag deel aan de Omloop Het Nieuwsblad. Zo hoopte hij koersritme op te doen voor het geval dat de Italiaanse koersen zouden worden afgelast wegens het coronavirus.

Tom Boonen was alvast onder de indruk van een sterke Wout Van Aert. “Er waren een paar renners die echt wel indruk hebben gemaakt zonder resultaat te rijden en Wout was daar één van”, zegt Boonen in de podcast ‘Boonen in het wiel’. “Maar Wout is goed uit de winter is gekomen. Hij heeft een alternatieve voorbereiding gehad door omstandigheden die iedereen kent."

Boonen bekende een paar maanden dat hij eraan twijfelde of Van Aert ooit nog zijn oude niveau zou kunnen halen na zijn zware val in de Ronde van Frankrijk. "De vraag blijft: wat doet die spier na zes uur en half koers onder volle belasting? En dat nog in de omstandigheden waarin vaak de Vlaamse klassiekers gereden worden."

Sterkere Wout Van Aert

“Ik heb toen wel meteen gezegd dat ik erin geloof”, aldus Boonen. “Ik denk ook wel dat dat goed gaat komen, zeker na wat ik dit weekend en deze winter gezien heb”, geeft de voormalige wereldkampioen toe. “Maar er is toch altijd wel ergens iets dat daarvan minder goed werkt of minder goed gaat recupereren dan voordien”, weet hij.

“En het gaat dan over die laatste halve procent die het verschil maakt, na zes uur en half koers, tussen winst en verlies. Ik hoop voor hem dat deze evolutie zich blijft doorzetten en dat we dan een nog sterkere Wout Van Aert gaan zien”, besluit Tom Boonen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  Wout Van Aert  I  sport