Rob De Nijs, die aan Parkinson lijdt, en zijn vrouw Henriëtte nemen drastische beslissing: “Dit hoort nu eenmaal bij het leven” Buitenland
Buitenland

Rob De Nijs, die aan Parkinson lijdt, en zijn vrouw Henriëtte nemen drastische beslissing: “Dit hoort nu eenmaal bij het leven”

Rob De Nijs, die aan Parkinson lijdt, en zijn vrouw Henriëtte nemen drastische beslissing: “Dit hoort nu eenmaal bij het leven”

Rob De Nijs (77) was maandagavond te gast in ‘Vandaag’. Daar vertelde de zanger openhartig over zijn Parkinson-diagnose.

Rob De Nijs laat weten dat het momenteel goed met hem gaat. “Het heeft veel met je mindset te maken. Hoe je jezelf voelt”, zegt hij. “Muziek is gewoon het beste medicijn dat er is. Maar het blijft natuurlijk een rotziekte. Het is elke keer maar afwachten: hoe lang gaat het nog duren?"

Omdat er een video circuleerde waarop te zien was dat Rob van een podium viel, besloot hij om met het nieuws naar buiten te komen. “Eerder dan ik gewild had”, geeft hij toe. “Omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik aan de drank zat. Maar die schrik om terug op te treden, daar raak je overheen. Ik hou veel te veel van muziek en zingen. Het enige probleem is dat ik sneller vermoeid raak."

Mantelzorg

Ook zijn vrouw Henriëtte zat bij Danira aan tafel. Zij staat volledig achter Robs beslissing om nog voluit voor zijn passie te gaan. “Ik besef heel goed dat hij op een podium thuishoort”, zegt ze. “Onze rollen worden onderling wel wat anders. We hebben het soms al over mantelzorg, want we zijn er bewust van dat we op dat punt gaan komen."

“Maar wij houden van elkaar en dat zal altijd zo blijven”, aldus Henriëtte. “Ook onze zoon, Julius, wordt bij die gesprekken betrokken. Hij is net acht geworden. Hij is altijd bezorgd om Rob, maar we leggen hem alles uit en hij weet perfect wat er aan de hand is. Je moet zoiets met je kind delen, want dat hoort bij het leven”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws