Woensdag 4 Maart 2020 - 11:30   I   door Redactie

"Vincent Kompany niét mee naar het EK met Rode Duivels"

Vincent Kompany (33) heeft van het EK 2020 een groot doel gemaakt, maar het is nog maar de vraag of hij ook tot de selectie van Roberto Martinez zal behoren. Niet iedereen is er immers van overtuigd dat de speler-manager van Anderlecht moet worden geselecteerd.

Uit een enquête van Het Belang van Limburg is gebleken dat liefst 52,2% Kompany niét zou selecteren voor het aankomende EK. En die mening kan analist Johan Boskamp best wel volgen. "Daar ben ik het mee eens”, aldus Boskamp. “Niet omwille van zijn kwaliteiten,Vince heeft bovendien een gigantische uitstraling en zijn impact is enorm bij de nationale ploeg."

"Kompany is nog steeds de baas. Maar hij is ook de baas bij Anderlecht, kan hij zich dan vijf weken lang vol concentreren op het EK? Ik geloof van niet, dus zou ik hem niet selecteren", is Boskamp heel duidelijk.

"Van play-off 2 naar het EK, dat is een grote stap"

Gewezen Rode Duivel Thomas Buffel uit ook zijn twijfels over Kompany: "Ik vraag me af welk niveau hij zal halen in juni. Kompany heeft erg veel ervaring, dat maakt een en ander goed. Maar van play-off 2 naar het EK, dat is een grote stap."

"Martinez zal moeten overwegen of hij een mannetje in zijn selectie wil opofferen om Kompany mee te nemen. Dat kan. Is het echter ook de juiste keuze?", besluit Buffel.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  voetbal  I  sport