Woensdag 4 Maart 2020 - 21:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Laatste Nieuws  I   door Redactie

Ann Van Elsen over gitzwarte periode: "Mijn hart letterlijk op breken"

Ann Van Elsen over gitzwarte periode:

Sinds vandaag ligt 'Blend' in de winkel. In het boek van Ann Van Elsen (40) vertelt ze openhartig over scheiden. Ann is een kind van gescheiden ouders én is ook zelf gescheiden. In 2008 trouwde ze met Gunther Van Handenhoven.

Na overspel van Gunther proberen de twee het nog samen, maar uiteindelijk trekt hij er een streep onder. "Men zei: ‘Als je trouwt met toeters en bellen, moet je het er bijnemen dat ze ook over de scheiding schrijven.’ Begrijpelijk. Alleen had ik nooit gedacht - toen we trouwden met camera’s erbij - dat we op een dag zouden scheiden", legt Ann uit tegen Het Laatste Nieuws. 

"Wellicht is het chiquer om als ‘BV-koppel’ te zeggen dat we alles privé willen houden, maar ik ben een open boek. Een huwelijk betekende voor mij letterlijk ‘in goede en slechte dagen, tot de dood ons scheidt’. Maar op een dag was het dus op. En hoewel ik het al een tijd voelde aankomen, kwam die beslissing als een shock. Ik vond het moeilijk om het te aanvaarden."

Hyperventileren

“Ik wil mijn eerste huwelijk niet als negatief bestempelen omdat het is afgelopen. Als een scheiding vers is, heb je het even nodig om kwaad te zijn. Dat is makkelijker. Want in boosheid redeneer je ‘het is beter zo’, in verdriet denk je ‘ik wil hem terug’.”

Ann had zelfs medicatie nodig. “Mijn hart heeft letterlijk op breken gestaan. Op een avond kreeg ik hartkloppingen en begon ik te hyperventileren. Mijn huisdokter sprak van een tekort aan serotonine. Ik had een dubbel gevoel bij antidepressiva, maar ik heb me toen toch overgegeven. Het ging niet anders. Die pillen werken, maar ze zetten mijn verwerking ‘on hold’: de pijn wordt weggestoken, maar is niet weg.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ann Van Elsen  I  shownieuws