-->

Medewerker van rusthuis komt onrechtstreeks in contact met coronavirus, directie neemt “te extreme maatregel”

Medewerker van rusthuis komt onrechtstreeks in contact met coronavirus, directie neemt “te extreme maatregel”
Donderdag 5 Maart 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: VRT NWS  I  

Het woonzorgcentrum Eyckerborch, in het centrum van Gooik, sluit preventief de deuren voor bezoekers. Deze drastische maatregel wordt getroffen nadat een medewerker onrechtstreeks in contact kwam met iemand die mogelijk besmet is met het coronavirus.

"Op dit moment is er geen bevestigde besmetting. Er zijn ook geen merkbare ziektesymptomen bij de medewerker, het andere personeel of de bewoners", klinkt het bij de directie van het woonzorgcentrum. "Het is een preventieve maatregel, we willen op deze manier elk risico voor onze kwetsbare bewoners en medewerkers beperken.” De medewerker verblijft thuis in quarantaine.

Een te extreme voorzorgsmaatregel, vindt het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. "We begrijpen die reflex van het woonzorgcentrum, want het gaat hier natuurlijk over een zeer kwetsbare groep", zegt Joris Moonens. "Maar een woonzorgcentrum sluiten voor bezoek raden wij zeer sterk af, want bezoek is ook belangrijk voor de bewoners."

Algemene richtlijnen

“Zelfs als een rusthuis wordt geconfronteerd met een positief getest personeelslid of bewoner, moet het woonzorgcentrum niet worden gesloten”, aldus Moonens. “Het is dan beter om zich te richten op de algemene richtlijnen om te verhinderen dat het virus zich verder kan verspreiden."

TAGS  I  Gooik  I  Eyckerborch  I  woonzorgcentrum  I  rusthuis  I  corona