Donderdag 5 Maart 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: Sporza   I   door Redactie

Tom Boonen zorgt voor enorme schok in de wielerwereld: “Eindelijk tot het besef gekomen”

Tom Boonen zorgt voor enorme schok in de wielerwereld: “Eindelijk tot het besef gekomen”

Tom Boonen liet op Studio Brussel een bommetje vallen. “Als ik ooit een comeback moet maken, is nu het moment”, zei de voormalige wereldkampioen. Deze uitspraak ging uiteraard niet onopgemerkt voorbij.

Ook rond de tafel van ‘Extra Time Koers’ ging het over een mogelijke terugkeer van Boonen naar het wielerpeloton. "Ik heb het niet gehoord op de radio, maar ik had het al gehoord”, zegt commentator José De Cauwer. “De geruchtenmolen was al op gang: ‘Ik heb gehoord dat...’ Ik dacht toen: ‘Dat kan toch niet.’ Maar nu komt hij er zelf mee op de pinnen."

Ruben Van Gucht vroeg zich af of het misschien een bevlieging is die iemand uit het hoofd van Boonen moet praten. "Ik ga er niet aan beginnen", aldus De Cauwer. "Is het een publiciteitsstunt? Heeft het te maken met de comeback van Kim Clijsters of Anthony Vanden Borre? Ik weet het niet."

Te vroeg gestopt

Boonen ziet in zichzelf misschien wel een wetenschappelijk project. “Dan hoef je niet te winnen, natuurlijk”, zegt De Cauwer. Maar volgens ex-renner Bram Tankink gaat Boonen altijd afgemeten worden aan een of ander resultaat. "Toen hij stopte, zei hij: ‘Ik ben een koersliefhebber en zou eigenlijk gewoon een stapje terug willen zetten om in dienst van iemand te rijden. Maar dat gaat niet. Dus ik moet stoppen op een bepaald hoog niveau.'"

"Misschien dat daarom ook het besef is gekomen: ‘Ik ben eigenlijk te vroeg gestopt, want ik vond het wielrennen nog heel erg leuk.’", vervolgt Tankink. De Cauwer reageert daarop: "Hij zegt hoe hij ervan geschrokken is hoe graag hij nog naar wielrennen kijkt en hoe hij het volgt. Toen hij stopte, had hij het allemaal wat gehad. Nu interesseert hij zich weer meer in die sport en leeft hij mee met de mannen. Misschien is het dan toch het heilige vuur."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Boonen  I  sport  I  comeback