Maggie De Block: “Nies niet in andermans gezicht, en was je handen zeker niét met alcoholgels” Royalty
Royalty

Maggie De Block: “Nies niet in andermans gezicht, en was je handen zeker niét met alcoholgels”

Maggie De Block: “Nies niet in andermans gezicht, en was je handen zeker niét met alcoholgels”

FOD Volksgezondheid heeft bevestigd dat er 27 nieuwe gevallen van het coronavirus zijn opgedoken in ons land. Het totaal staat daarmee op 50.

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block geeft meer uitleg: “In België hebben we 50 besmette patiënten, alles samen”, zegt ze. “De eerste patiënt is genezen, de anderen zijn vooral grotendeels mensen die terugkwamen van een skireis in Noord-Italië. Achtenveertig zitten er thuis in isolatie."

De Block zegt dat iedereen die recent in Noord-Italië is geweest, getest wordt. Iedereen testen is echter niet mogelijk. “Er is een vrij verkeer van mensen in Europa, in de wereld. We zullen ook van andere plaatsen besmettingen binnenkrijgen."

Fase 2

In Italië sluiten ze scholen en universiteiten. Moet België hetzelfde doen? “We zitten nu in fase 2. Italië zit daar al weken in”, aldus De Block. “Dat betekent dat het virus in het land is, en mensen het op elkaar overdragen. Italië neemt nu heel drastische maatregelen om te verhinderen dat ze in fase 3 komen, waarin het virus niet meer bedwongen kan worden. Maar zij zitten in een heel andere situatie, met al 3.000 besmettingen en meer dan 100 doden."

Zo’n vaart zal het bij ons dus niet lopen. Het coronavirus tast weinig jonge kinderen aan. Het is vooral gevaarlijk voor mensen met een zwakke gezondheid en 80-plussers. Het beste is gewoon je handen meermaals per dag te wassen, met zeep en water, zeker niet met alcoholgels. Nies niet in andermans gezicht, blijf uit je neus, en snuit in een papieren zakdoek en gooi die weg."

Populair

Laatste nieuws