Zaterdag 16 Februari 2019 - 09:45   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Maggie De Block breekt volledig met beleid van Theo Francken: "Anders ontspoort het asielbeleid"

Maggie De Block breekt volledig met beleid van Theo Francken:

Maggie De Block (Open VLD) investeert fors in extra opvangplaatsen voor asielzoekers en meer personeel. Door nu in te grijpen, vermijden we dat het asiel­probleem ontspoort”, zegt ze. Het is een enorme trendbreuk met haar voorganger Theo Francken.

3.250 extra opvangplaatsen, nog eens 1.500 bufferplaatsen en 90 extra personeelsleden. Maggie De Block wil met een actieplan "het asielprobleem weer onder controle krijgen". Er wordt 87 miljoen euro uitgetrokken om die ambities waar te maken.

Voor een departement dat op 350 miljoen euro draait, is dat een enorme investering. Het is ook opmerkelijk, want de regering in lopende zaken kan amper nieuwe beslissingen nemen. "Maar de situatie is urgent, dus móéten we investeren om te voor­komen dat families op straat achterblijven”, zegt De Block. “We zorgen ervoor dat wie asiel aanvraagt op een degelijke manier opgevangen wordt in afwachting van een beslissing.”

De Block grijpt terug naar het beleid dat ze voerde op Asiel en Migratie tussen 2011 en 2014. "Tijdens mijn eerste ambtsperiode heb ik ingezet op een effi­ciëntere afhandeling van de aanvragen. De voorbije maanden bleek de doorlooptijd weer toe te nemen. Dat mogen we niet aanvaarden.”

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Maggie De Block  I  n365