Zondag 8 Maart 2020 - 19:55   I   door Redactie

Rode Duivel kondigt afscheid aan: "Afgesloten hoofdstuk, zelfs als Martinez belt"

Rode Duivel kondigt afscheid aan:

Mousa Dembele (32) houdt het definitief voor bekeken bij de Rode Duivels. Dat heeft de middenvelder van Guangzhou R&F bekendgemaakt.

"Toen ik naar China ging, heb ik Martínez gebeld”, vertelt Dembele bij VTM Nieuws. “Hij stelde voor om een jaar te wachten om te kijken hoe ik me er zou voelen. Martínez gaf aan dat hij wel op me rekende voor het EK. ‘Na het toernooi kan je rustig stoppen’, klonk het."

Dembele zelf dacht en denkt er echter anders over. "Martínez heeft me daarna ook een paar keer gebeld om te informeren en nu heb ik al een tijdje geen contact meer met hem gehad. Ik heb niet aangekondigd dat ik zou stoppen met de nationale ploeg, maar voor mij was dat eigenlijk al een tijdje duidelijk.”

"De nationale ploeg is een afgesloten hoofdstuk"

"Ik ben heel trots dat ik altijd voor België heb kunnen spelen”, benadrukt Dembele nog. “Maar toen ik naar China vertrok, wilde ik me gewoon op mezelf focussen. Gewoon fit geraken, plezier hebben en daar mijn best doen. Geen zorgen over nieuwe blessures of jetlags. ’t Was een bewuste keuze. De nationale ploeg is een afgesloten hoofdstuk. Ook als Martínez me in aanloop naar het EK nog zou bellen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Rode Duivels  I  voetbal  I  sport