Maandag 9 Maart 2020 - 15:00   I   Foto: Photonews  I   Bron: HLN  I   door Redactie

Tom Van Grieken is er rotsvast van overtuigd: “In 2024 is Vlaams Belang de grootste partij van het land”

Tom Van Grieken is er rotsvast van overtuigd: “In 2024 is Vlaams Belang de grootste partij van het land”

In zijn boek ‘En nu is het aan ons’ doet Tom Van Grieken uit de doeken hoe hij de extreemrechtse partij naar een verkiezingsoverwinning leidde. De voorzitter van Vlaams Belang kijkt alvast door een roze bril naar de toekomst.

Zo is Van Grieken er zeker van dat zijn partij tegen de verkiezingen van 2024 met voorsprong de grootste partij zal zijn. Dan zal er geen twijfel meer over mogelijk zijn over wie het initiatief mag nemen bij de vorming van een Vlaamse regering, klinkt het. “De uitslag moet zo duidelijk zijn dat men aan de Vlaams Belang-kiezer echt niet langer voorbij kan. Vandaar dat ik zeg: veruit de grootste”, aldus Van Grieken in Het Laatste Nieuws.

Om die grootste partij te worden heeft Van Grieken een duidelijke voorsprong op de andere partijen voor ogen. Zo is een verschil van ongeveer drie procent zeker nodig. “Er mag geen finishfoto aan te pas komen met de N-VA of een andere partij”, is hij resoluut. De Vlaams-Belang-voorzitter heeft ook geen angst om te ver op de feiten vooruit te lopen. “De windsterkte en de windrichting heb je als kapitein van het schip niet in de hand, maar de zeilen kun je wel bijstellen. En hij waait gunstig, die wind”, besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Tom Van Grieken  I  Vlaams Belang