-->

Keert er binnenkort een oude bekende terug in Familie? “Ik heb alvast met de makers gesproken over toekomstplannen”

Keert er binnenkort een oude bekende terug in Familie? “Ik heb alvast met de makers gesproken over toekomstplannen”
Maandag 9 Maart 2020 - 19:00   I   Foto: Photonews   I  Bron: Dag Allemaal  I  

Martine Jonckheere (63) was vanaf dag één te zien in de VTM-soap ‘Familie’. Ze nam met verve de rol van Marie-Rose op zich. Tot ze haar ontslag kreeg, nu zo’n vijf jaar geleden. Dat was een stevige klap voor de actrice.

Marie-Rose keerde even terug naar ‘Familie’, maar die comeback eindigde in de gevangenis. Martine Jonkheere hoopt dat dit verblijf in de cel niet te lang zal duren, en dat ze na haar gastrol misschien wel definitief kan terugkeren naar de serie. “Ik ga ervan uit dat de gevangenis geen vergeetput is”, stelt ze. “Er zijn al gesprekken geweest over eventuele toekomstplannen, en ik geloof die mensen op hun woord."

Al is ze er toch niet helemaal gerust in: haar naïviteit heeft ervoor gezorgd dat haar ontslag in 2015 zijn sporen naliet. Na haar laatste scène brak ze toen in tranen uit. “Ik kon niet meer stoppen met huilen”, zegt Martine. “Bijna een uur heeft dat geduurd, het kwam er ineens allemaal uit."

Ieder voor zich

Nu hoopt Martine dus op een definitieve terugkeer naar de bakermat van de Vlaamse soapopera. Ze neemt haar voormalige (toekomstige?) collega’s immers ook niets kwalijk toen bekend raakte dat niemand zich had verzet tegen haar ontslag. “Om te kunnen overleven is het ieder voor zich”, is ze realistisch.

TAGS  I  Familie  I  shownieuws  I  Martine Jonckheere  I  Marie-Rose