Mathieu van der Poel zorgt voor commotie: “Dat zal een bepalende rol spelen” Sport
Sport

Mathieu van der Poel zorgt voor commotie: “Dat zal een bepalende rol spelen”

Mathieu van der Poel zorgt voor commotie: “Dat zal een bepalende rol spelen”

Dat Mathieu van der Poel een waar fenomeen is, moeten we u allicht niet meer vertellen. De Nederlandse veelvraat heerst in zowat alle disciplines op de fiets.

Van der Poel heeft er ook nooit een geheim van gemaakt dat zijn grote doel in 2020 de Olympische Spelen zijn in Tokio. Daar wil hij potten breken in het mountainbiken. Hoewel hij zijn mountainbike nauwelijks al heeft aangeraakt dit jaar, boezemt Mathieu zijn rivalen in die discipline wel angst in. Ex-wereldkampioen José Antonio Hermida ziet in hem de grootste uitdager voor driemalig medaillewinnaar Nino Schurter.

Hermida zegt is AS dat Schurter de sport al een decennium lang domineert, maar dat Mathieu van der Poel een zeer te duchten concurrent is. “Die jongen is echt een machine, maar er kan veel gebeuren in deze sport. Het moment van de dag is bepalend”, aldus Hermida.

Klein detail

Dat Schurter al zo lang de onbetwiste nummer één is in de sport, weerhoudt Hermida er niet van om van der Poel een serieuze kans toe te dichten op een medaille. “Het moet ooit fout gaan voor Schurter”, klinkt het. “Hij weet hoe hij wedstrijden het allerbest moet voorbereiden, maar een klein detail kan hem de wedstrijd doen verliezen. Van der Poel heeft dus best goede papieren om hem te verslaan."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws