Dinsdag 10 Maart 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Canvas  I   door Redactie

Patrick Lefevere doet erg gewaagde uitspraak: “Ik verdenk andere ploegen daarvan, ja”

Patrick Lefevere doet erg gewaagde uitspraak: “Ik verdenk andere ploegen daarvan, ja”

Patrick Lefevere was maandagavond te gast in ‘De Afspraak’ op Canvas. Daar liet hij in niet mis te verstane verwoording verstaan dat hij denkt dat het coronavirus wel degelijk circuleert in het wielerpeloton.

Toch weigert de ploegmanager van Deceuninck-Quick.Step in paniek te schieten, om dat paniek een hele slechte raadgever is. Zijn ploeg neemt trouwens al twee jaar lang maatregelen om besmettingen te voorkomen. “Niet omdat we een virus verwacht hadden, wel omdat renners heel mager staan en zo snel ziek dreigen te worden."

Na de afgelasting van de Italiaanse koersen kiest de ploeg ervoor om wel andere wedstrijden te blijven rijden. Dit in tegenstelling tot andere teams. "Ik heb momenteel medelijden met Greg Van Avermaet en zijn collega's die niet mogen rijden”, zegt Lefevere. “Ook voor het standpunt van Ineos kan ik nog begrip opbrengen, zij zijn een ploegleider verloren (Nicolas Portal, nvdr). Maar met een budget van 40 miljoen euro per jaar zou ik me ook even met een sigaar en whisky in de zetel zetten."

Radio Peloton

Lefevere verdenkt de overige ploegen ervan een dubbele agenda te hebben. “Misschien kampen ze wel met het coronavirus in de ploeg, maar ze houden het stil”, aldus de teammanager. Al is hij niet helemaal zeker. "Het is wat ik hoor in Radio Peloton. Je weet hoe dat gaat: renners praten met mekaar. En ze kennen mekaar allemaal”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  sport  I  Deceuninck-Quick.Step