Dewael en Laruelle werken regering uit zonder CD&V: "Deze piste kan hen schrik aanjagen" Politiek
Politiek

Dewael en Laruelle werken regering uit zonder CD&V: "Deze piste kan hen schrik aanjagen"

Dewael en Laruelle werken regering uit zonder CD&V: "Deze piste kan hen schrik aanjagen"

De koning vraagt aan Koninklijk opdrachthouders Patrick Dewael en Sabine Laruelle om snel een regering te vormen. Het duo hoopt dat CD&V alsnog zwicht voor een Vivaldi-coalitie.

Als CD&V echter niet wil plooien en blijft vasthouden aan N-VA, dan kan er gekozen worden voor Défi of door zusterpartij cdH aan Franstalige kant. De eerste combinatie levert een nipte meerderheid van 77 zetels op, de andere combinatie 80 zetels.

CdH wilde aanvankelijk in de oppositie, maar nu de partij steeds meer in de vergeetput dreigt te belanden wordt er door vooraanstaande politici van de partij toch gepleit voor een regeringsdeelname. Zo zouden de Vlaamse christendemocraten kunnen worden omzeild.

Onder druk zetten

Dit scenario wordt vooral gebruikt om CD&V onder druk te zetten, zo zegt een onderhandelaar in Gazet van Antwerpen. “Niemand gelooft dat CD&V in de oppositie wil. En dus kan zo'n piste haar wel schrik aanjagen”, klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws