Van der Poel kritisch na evenaren van record van Nys: "Waarom doen ze dat?" Sport
Sport

Van der Poel kritisch na evenaren van record van Nys: "Waarom doen ze dat?"

Van der Poel kritisch na evenaren van record van Nys: "Waarom doen ze dat?"

Mathieu van der Poel pakte de zege in de Noordzeecross in Middelkerke. Hij wordt zo na Sven Nys de tweede renner ooit die alle wedstrijden won in de Superprestige. Hij is vanzelfsprekend ook de eindwinnaar in het regelmatigheidscriterium in het veldrijden.

“Ik ben heel blij dat ik erin geslaagd ben om die acht op acht te pakken”, citeert Het Nieuwsblad Van der Poel. “Ik ben geen fan van die zandbak. Die ligt er al moeilijk genoeg bij en om die dan nog te frezen voor de wedstrijd… dat was niet nodig. Maar het was wel mijn eigen schuld dat ik daar viel."

"Ik kwam in het diepe zand en toen was ik weg. Dat Michael Vanthourenhout op het einde snel dichterbij kwam? Ja, dat klopt. Maar ik denk wel dat ik het onder controle had.”

“Het was ongelooflijk hoeveel publiek er hier was, en ze waren heel sportief. Leuk om daar doorheen te fietsen. Het is een eer om Sven Nys te evenaren. Ik heb een topseizoen achter de rug en ben heel blij met hoe het gelopen is", aldus Van der Poel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws