Donderdag 12 Maart 2020 - 07:00   I   door Redactie

"Ook wedstrijden in Jupiler Pro League worden toch zonder publiek gespeeld"

Marc Degryse verwacht dat vandaag toch nog zal beslist worden dat de wedstrijden in de Jupiler Pro League zonder publiek zal gespeeld worden. Dit vanwege het coronavirus.

“Ik vrees dat onze Belgische competitie ook zonder supporters gespeeld zal moeten worden. Vandaag zitten ze samen met viroloog Marc Van Ranst. Hij zal aangeven dat het ook raar is dat wanneer je in een zaal geen 1.000 mensen laat samen komen om dan in een stadion wel 20.000 mensen te laten samen komen", aldus Degryse op Q2.

“Als ze het risico nemen om het Belgische publiek nog samen te brengen dan is het niet verantwoord", vervolgt de analist. "Daarom denk ik dat ze straks ook de beslissing zullen nemen om zonder publiek te spelen. Ik denk dat ze morgen officieel het bericht ‘Wij raden het af’, willen krijgen van Marc Van Ranst. Hij moet nog meer zijn wil doorduwen.”

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk  I  v24  I  voetbal