VS stelt inreisverbod in voor Europese landen vanwege coronavirus, ook Hollywood-acteur Tom Hanks test positief Buitenland
Buitenland

VS stelt inreisverbod in voor Europese landen vanwege coronavirus, ook Hollywood-acteur Tom Hanks test positief

VS stelt inreisverbod in voor Europese landen vanwege coronavirus, ook Hollywood-acteur Tom Hanks test positief

De Verenigde Staten voeren een inreisverbod in van één maand voor 26 Europese landen, waaronder België. Het is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus in de VS te beperken. Dat heeft president Donald Trump bekendgemaakt.

President Trump benadrukte wel dat de beperking alleen mensen stopt, en geen goederen. “Het is heel belangrijk voor alle landen en bedrijven om te weten dat de handel op geen enkele manier getroffen zal worden”, aldus Trump.

In de VS zijn er momenteel ruim duizend mensen besmet met het coronavirus. Het aantal dodelijke slachtoffers staat volgens de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten op 38.

NBA

De uitbraak van het coronavirus heeft er nu ook voor gezorgd dat de nationale basketbalcompetitie, de NBA, voor onbepaalde tijd wordt stilgelegd. Aanleiding hiervoor is een speler van de Utah Jazz die met het virus besmet is geraakt.

Ook acteur Tom Hanks maakte via zijn Twitteraccount bekend dat hij en zijn vrouw Rita Wilson besmet zijn, en dat ze in Australië in isolatie geplaatst zijn. Hanks en zijn vrouw waren in Australië omdat hij daar opnames had voor een film. Ze voelden zich beiden niet lekker en hadden koorts, waarna ze positief werden getest op het coronavirus. Hoe ze het virus hebben opgelopen is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws