Grondig gewijzigde procedure voor huisartsen: iedereen die belt met verkoudheidsklachten sowieso 7 dagen thuis Royalty
Royalty

Grondig gewijzigde procedure voor huisartsen: iedereen die belt met verkoudheidsklachten sowieso 7 dagen thuis

Grondig gewijzigde procedure voor huisartsen: iedereen die belt met verkoudheidsklachten sowieso 7 dagen thuis

Het onderzoekscentrum voor Volksgezondheid Sciensano meldt op hun website dat iedereen die verkoudheidssymptomen vertoont, automatisch 7 dagen ziekteverlof krijgt van hun huisarts.

Bij milde symptomen zal de patiënt thuis geïsoleerd worden tot de klachten verdwenen zijn. Een werkonbekwaamheidsattest voor zeven dagen zal worden uitgeschreven. Het huis uitgaan wordt absoluut afgeraden. Bij bijkomende klachten of als hun toestand erger wordt, moeten patiënten opnieuw de huisarts contacteren.

Bij ernstige symptomen moet de huisarts ziekenhuis en ambulancepersoneel verwittigen over een ‘mogelijke COVID-19 patiënt met zorgwekkende klinische toestand’. Om de toestand van de patiënt in te schatten kan de arts het noodzakelijk vinden om een klinisch onderzoek uit te voeren. Deze kan dat zelf doen mits hij beschikt over het nodige beschermingsmateriaal.

Onduidelijkheid

Een patiënt die mogelijk besmet is met het coronavirus en die zich gewoon naar de huisarts begeeft, moet onmiddellijk geïsoleerd worden. De arts zal dan de nodige maatregelen moeten treffen: een chirurgisch masker dragen of minstens anderhalve meter afstand bewaren.

Er heerst echter nog veel onduidelijkheid over de nieuwe richtlijnen: zo vragen de dokters zich bijvoorbeeld af welk tarief ze kunnen aanrekenen voor een telefonische consultatie.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws