AA Gent doet bijzonder slechte zaak in strijd om Play-off 1, ook STVV wint niet Sport

AA Gent doet bijzonder slechte zaak in strijd om Play-off 1, ook STVV wint niet

AA Gent heeft een zeer dure nederlaag geleden in de strijd om Play-off 1. De Buffalo's gingen met 2-1 onderuit op het veld van Waasland-Beveren, dat nagenoeg gered is dankzij deze zege. Sint-Truiden heeft een nederlaag vermeden bij Zulte Waregem, maar kon duur puntenverlies in de strijd om Play-off 1 niet vermijden. STVV speelde 1-1 gelijk. Ook Oostende en Eupen deelden de punten.

Zulte Waregem - Sint-Truiden 1-1

Sint-Truiden heeft in de strijd om Play-off 1 mogelijk een slechte zaak gedaan. Lange tijd bleef het 0-0 aan de Gaverbeek, maar een kwartier voor tijd scoorde Stef Peeters: 1-0. Gelukkig voor de bezoekers kon Boli acht minuten voor tijd nog de gelijkmaker scoren.

KV Oostende - Eupen 1-1

D'Haese bracht Oostende in de eerste helft op voorsprong. De Japanner Toyokawa bezorgde de bezoekers in het slotkwartier echter nog een punt. Ondanks hetn ieuwe puntenverlies is KVO wel bijna gered.

Waasland-Beveren - AA Gent 2-1

David miste iets voorbij het halfuur de kans om Gent op voorsprong te brengen. Aan de overkant was het wel raak. Maximiliano Caufrez zorgde voor de 1-0.

Kort voor affluiten besliste Francesco Forte vanaf de stip de wedstrijd (2-0). Caufriez kreeg bij Waasland-Beveren nog een tweede geel en Kvilitaia scoorde de aansluitingstreffer nog, maar verder kwam Gent niet.