Vrijdag 13 Maart 2020 - 10:30   I   Foto: Photonews  I   Bron: Het Nieuwsblad  I   door Redactie

Bijzonder nieuws over Mathieu van der Poel: “Dat typeert hem wel, ja”

Bijzonder nieuws over Mathieu van der Poel: “Dat typeert hem wel, ja”

Wereldkampioen Mads Pedersen spreekt vol lof over Mathieu van der Poel, generatiegenoot en eveneens wereldkampioen, maar dan in het veld.

Volgens Pedersen heeft van der Poel een echt killerinstinct in zich. Zo leek vorig jaar zijn Ronde van Vlaanderen voorbij na een val, maar de Nederlander keerde uit een schijnbaar verloren positie terug. “Dat typeert het karakter van een echte winnaar", zegt Pedersen in Het Nieuwsblad.

In hun tijd bij de junioren vond de Deen zichzelf net iets beter dan de Nederlandse kampioen. Van der Poel was een agressieve renner met gewaagde aanvallen. “Soms vergaloppeerde hij zich eens, dan profiteerde ik. Ik won meestal de tijdritten of ik viel van ver aan om dan net genoeg voorsprong over te houden”, klinkt het.

Rechtstreeks duel

Bij de junioren waren de koersen natuurlijk niet zo lang. Toch zou Pedersen zich graag eens meten in een rechtstreeks duel. Liefst na een koers van 250 kilometer in de regen. “Ik heb nog nooit tegen Mathieu gesprint na een koers van vijf uur, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het hem moeilijk kan maken”, aldus de wereldkampioen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mathieu van der Poel  I  sport  I  Mads Pedersen