Er moet Sven Nys iets van het hart over zijn zoon Thibau: “Dit had ik nooit van hem verwacht” Sport
Sport

Er moet Sven Nys iets van het hart over zijn zoon Thibau: “Dit had ik nooit van hem verwacht”

Er moet Sven Nys iets van het hart over zijn zoon Thibau: “Dit had ik nooit van hem verwacht”

Sven Nys en zijn zoon Thibau waren afgelopen week te gast bij Danira in ‘Vandaag’. Daar praatten de twee – hoe kan het ook anders? – over het leven als veldrijder én als wereldkampioen.

Thibau werd dit jaar wereldkampioen bij de junioren, een prestatie waar papa Sven op die leeftijd alleen maar kon van dromen. Sven bloeide namelijk veel later open als cyclocrosser. “Bij Thibau is het veel sneller gegaan dan ik ooit had durven denken”, zegt Nys senior. Als kind ging Thibau al mee naar de wedstrijden waar zijn vader reed. Daar was het één grote speeltuin voor de jonge Thibau.

En dan staat de zoon plots in het middelpunt van de belangstelling. “Hij presteert iets wat ik nooit had verwacht”, bekent de Kannibaal van Baal. Hoewel het genieten is van a tot z, schrikt hij van hoe snel het allemaal gaat voor zijn zoon. Na het wereldkampioenschap was Sven dan ook zeer emotioneel. “Het is niet de prestatie op zich, de vriendschap die je krijgt van je eigen kind, die omhelzing… Dat is een moment dat je nooit meer vergeet”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws