250 doden in één dag tijd in Italië, er is zelfs geen plek meer om lichamen op te bergen Royalty
Royalty

250 doden in één dag tijd in Italië, er is zelfs geen plek meer om lichamen op te bergen

250 doden in één dag tijd in Italië, er is zelfs geen plek meer om lichamen op te bergen

In Italië is het aantal besmettingen van het coronavirus gestegen tot 17660. Dat zijn er meer dan tweeduizend in één dag. Het aantal doden is in één dag tijd met 250 gestegen, tot 1266.

In de Noord-Italiaanse stad Bergamo is de toestand schrijnend. Er zijn in enkele dagen tijd tientallen mensen gestorven. De afgelopen vijf dagen zelfs 146 mensen. "Vanaf vanmorgen hebben we ieder half uur een begrafenis”, zegt wethouder Giacomo Angeloni, verantwoordelijk voor de diensten van de begraafplaatsen, in een interview met een lokale krant.

Er is zelfs geen plek meer om de lichamen op te bergen. Het crematorium draait continu en ziekenwagens rijden af en aan. Begrafenisceremonies kunnen er niet meer gehouden worden. Er wordt verwacht dat het aantal besmettingen over een vijftal dagen een piek zal bereiken in Italië. 92.000 mensen zouden besmet kunnen raken in Italië. Vanaf april zou het aantal besmettingen moeten zakken vanwege de strenge maatrelen die het land genomen heeft.

Erg veel besmettingen

Europa is nu het epicentrum van het virus. Het aantal besmettingen van het coronavirus in Europa is op dit moment hoger dan het op zijn piek was in China. Daar is het virus intussen onder controle.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws