"De mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader niet meer kan opnemen" Buitenland
Buitenland

"De mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader niet meer kan opnemen"

"De mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader niet meer kan opnemen"

Ook in Brabant, in Nederland, wordt de toestand stilaan erg zorgwekkend. In tegenstelling tot België geldt er in Nederland geen caféverbod. Gisteren waren er zogenaamde lockdownfeestjes in België. Iets wat de Nederlandse arts Mark van der Kuil niet kan begrijpen.

"De essentie van het verhaal is, dat we in een situatie terecht dreigen te komen dat we mensen niet meer kunnen helpen, alleen maar omdat we de capaciteit niet hebben", waarschuwt Van der Kuil in De Volkskrant. Dan zouden alle mensen van boven de 80 niet meer geholpen worden, of van boven de 75 of 70. Niemand weet waar het dan ophoudt. "Het is een reëel scenario over anderhalve week", klinkt het.

Net daarom begrijpt hij niet dat mensen in Nederland nog naar café gaan of zoals men gisteravond nog deed in België. Van der Kuil is duidelijk: "Al die mensen die nu nog naar het café gaan, moeten beseffen dat ik ze straks wellicht moet vertellen dat ik hun vader niet meer kan opnemen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws