Marc Van Ranst: “De belegering van de supermarkten toont hoe een crisis het dierlijke in de mens naar boven haalt” Royalty
Royalty

Marc Van Ranst: “De belegering van de supermarkten toont hoe een crisis het dierlijke in de mens naar boven haalt”

Marc Van Ranst: “De belegering van de supermarkten toont hoe een crisis het dierlijke in de mens naar boven haalt”

Het hamstergedrag van de voorbije dagen is ook viroloog Marc Van Ranst niet ontgaan. In bepaalde supermarkten braken er zelfs gevechten los.

Van Ranst heeft daar een duidelijke uitleg voor. “De belegering van de supermarkten toont hoe een gezondheidscrisis snel het dierlijke in de mens opnieuw naar boven kan halen”, zegt hij in De Morgen, waar hij de voorbije dagen een weekboek bijhield. Hier benadrukt hij ook dat er voorlopig geen maatregelen bij zullen komen. “Als iedereen een beetje nadenkt en de richtlijnen opvolgt, dan is er verder normaal niets nodig”, aldus de viroloog.

Zijn collega professor Johan Neyts werkt ondertussen aan een vaccin tegen het coronavirus. Volgens Van Ranst verlopen de dierenproeven goed, maar zal het nog eens achttien maanden duren vooraleer een vaccin in miljoenen dosissen gemaakt kan worden. “Opnieuw: we staan maar aan het begin van de pandemie”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws