Ongeluk teistert Belgische toeristen in Tirol: één dode en één gewonde met zwaar hoofdletsel Buitenland
Buitenland

Ongeluk teistert Belgische toeristen in Tirol: één dode en één gewonde met zwaar hoofdletsel

Ongeluk teistert Belgische toeristen in Tirol: één dode en één gewonde met zwaar hoofdletsel

In de Oostenrijkse gemeente Mayrhofen in de deelstaat Tirol loert het gevaar voor Belgische toeristen, zo lijkt. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zaterdag is een Belgische toerist door een trein geraakt. Dat meldt Het Nieuwsblad. De hulpdiensten kwamen onmiddellijk ter plaatse, maar konden nog enkel de dood van de 27-jarige man vaststellen. Een dag eerder werd een 29-jarige Belg in dezelfde streek zwaar toegetakeld door een onbekende. Die sloeg hem meermaals vol in het gezicht en op het hoofd, tot

Belgische toeristen in Oostenrijk lijken het ongeluk aan te trekken, zo lijkt het wel. De afgelopen zijn er twee voorvallen geweest met landgenoten in dezelfde streek. Er zijn geen aanwijzingen dat beide incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Ongelukkig accident

Zaterdag rond 18.30 uur liep de man op de sporen in Mayrhofen het dal uit, niet ver van de vakantiewoning waar hij verbleef. Net op dat moment passeerde er een lokale trein. De machinist voerde meteen een noodstop uit toen hij de Belg op de sporen zag stappen. De man probeerde nog weg te springen, maar werd toch geraakt. De klap slingerde hem in een nabijgelegen weide. Hij overleefde de slag niet.

De Belg reisde met een groep toeristen en arriveerde zaterdag in het Zillertal. De medereizigers kregen psychische bijstand van een crisisteam.

Zinloos geweld

Vrijdagavond rond 22.30 werd een Belgische toerist, die samen met vrienden op reis was, aangevallen door een onbekende, zonder enige aanleiding. De belager sloeg het slachtoffer zo hard in het gezicht en op het hoofd dat die het bewustzijn verloor.

De Belg werd onderzocht door een spoedarts en naar het ziekenhuis overgebracht. Hij heeft waarschijnlijk zwaar hoofdletsel aan de aanval overgehouden.

Het slachtoffer en zijn reisgenoten konden geen relevante informatie over de dader geven aan de politie.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws