Jongen van 16 ligt op intensieve zorgen door coronavirus: "Word wakker, neem dit serieus" Buitenland
Buitenland

Jongen van 16 ligt op intensieve zorgen door coronavirus: "Word wakker, neem dit serieus"

Jongen van 16 ligt op intensieve zorgen door coronavirus: "Word wakker, neem dit serieus"

Het coronavirus ontziet niemand, ook jongere mensen kunnen slachtoffer worden en in het ziekenhuis belanden. Sehraz is amper 16 en ligt op de intensive care van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Breda.

De 16-jarige jongen uit Nederland ligt aan de beademing en wordt kunstmatig in slaap gehouden. Hij had geen last van onderliggende klachten, waardoor de familie erg geschokt is door de gevolgen van de besmetting.

Broer Babor (24) en zus Razia (23) deden hun verhaal bij het Nederlanse RTL. Ze waarschuwen om dit virus zeer ernstig te nemen. "Ons broertje is getroffen, maar ik hoop niet dat heel Nederland dit mee hoeft te maken. Maak geen grapjes meer en denk er niet te makkelijk over."

"Wakker worden"

Donderdagavond 5 maart kreeg Sehraz hoofdpijn en werd hij misselijk. Aanvankelijk dacht de dokter aan buikgriep. De toestand van de jongen bleef echter verslechteren. Uiteindelijk werd het coronavirus vastgesteld bij hem. Het is voor de familie nu afwachten hoe zijn toestand verder zal evolueren. Hun verhaal doen ze met een duidelijke reden: "Het is belangrijk dat heel Nederland dit hoort, dat Nederland wakker wordt."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws