Mondmaskers raken op, nieuwe bestelling van regering wordt niet geleverd: "Als dit waar is, zitten we met een drama" Royalty
Royalty

Mondmaskers raken op, nieuwe bestelling van regering wordt niet geleverd: "Als dit waar is, zitten we met een drama"

Mondmaskers raken op, nieuwe bestelling van regering wordt niet geleverd: "Als dit waar is, zitten we met een drama"

Er dreigt een manifest tekort aan mondmaskers. Die zijn noodzakelijk voor de hulpverleners. De federale regering heeft een bestelling geplaatst, maar er zijn geruchten dat die er helemaal niet komt. Inge Vervotte, voorzitter van Emmaüs vzw, luidt de alarmbel.

Er was elf jaar geleden gevraagd om de voorraad mondmaskers aan te vullen en dat is niet gebeurd. "Ik hoor geruchten dat die bestelling er niet zou komen", zegt Inge Vervotte in De Zevende Dag. "Ik hoop dat we daar zo snel mogelijk bevestiging van krijgen."

"Dit gaat over een bestelling van vijf miljoen euro. Een groot gedeelte zou naar huisartsen gaan, een ander deel zou naar ziekenhuizen gaan. Dit zou echt een drama zijn als dat niet geleverd kan worden. We gaan onze mensen in onveilige en onverantwoorde situaties brengen. Als die bestelling er niet komt, moet er dringend alternatieven gezocht worden", waarschuwt Vervotte.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws